Preskočite na glavni sadržaj
  • Početna
  • Sudjelovanje članova Državnog izbornog povjerenstva Ivane Belec i Slavena Hojskog na godišnjoj konferenciji Udruženja europskih izbornih dužnosnika (Association of European Election Officials – ACEEEO) 28.- 30. rujna 2021.

Sudjelovanje članova Državnog izbornog povjerenstva Ivane Belec i Slavena Hojskog na godišnjoj konferenciji Udruženja europskih izbornih dužnosnika (Association of European Election Officials – ACEEEO) 28.- 30. rujna 2021.

28. - 30. rujna 2021.  Udruženje europskih izbornih dužnosnika (Association of European Election Officials – ACEEEO) održao je Godišnju konferenciju u hibridnom formatu u Bukureštu. To je bila prigoda da se proslavi trideseta godišnjica postojanja Udruženja te rasprave dvije bitne teme- jedna o sudjelovanju mladih u izbornim procesima te druga o financiranju izborne promidžbe i političkih subjekata.   Slaven Hojski, član Državnog izbornog povjerenstva održao je prezentaciju u okviru okruglog stola „Oni glasuju po prvi put, ne i posljednji- Osnovni trendovi, teoretska razmatranja i institucionalni okvir sudjelovanja mladih u izborima“. S. Hojski predstavio je projekt „I moj glas je bitan!“ koji već čitav niz godine Državno izborno povjerenstvo provodi u suradnji sa srednjim školama u Republici Hrvatskoj. Njime se nastoji maturantima koji u izbornoj godini postaju punoljetni i time birači,  približiti izborne procese i potaknuti ih da koriste svoje biračko pravo. Ivana Belec, članica Državnog izbornog povjerenstva održala je prezentaciju u okviru okruglog stola „Posebni načini glasovanja u državama članicama ACEEEO-a – Prošla i predstojeća iskustva“  o hrvatskom iskustvu provođenja izbora za vrijeme pandemije.
Podrobnije informacije o konferenciji  dostupne su na https://aceeeo.org/en/events/30th-anniversary-conference-28-30-september-2021-bucharest-romania