Preskočite na glavni sadržaj
  • Početna
  • Sudjelovanje predstavnica Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske u promatranju Predsjedničkih izbora u Rumunjskoj

Sudjelovanje predstavnica Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske u promatranju Predsjedničkih izbora u Rumunjskoj

Na poziv predsjednika Stalnog izbornog tijela Rumunjske (PEA) Constantina-Florina Mitulețu-Buică, predstavnice Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske Tomislava Maričević, savjetnica predsjednika Povjerenstva za financijska pitanja i Monika Baksa, viša stručna savjetnica-savjetnica Povjerenstva sudjelovale su u promatranju Predsjedničkih izbora u Rumunjskoj (dalje: izbori) 10. studenoga 2019.
 
U sklopu promatranja izbora sudjelovalo je 34 promatrača iz država Europe, Azije i Sjedinjenih Američkih Država kao i brojne nevladine udruge i organizacije.
 
Predstavnici Stalnog izbornog tijela Rumunjske (PEA) promatračima izbora predstavili su rumunjski sustav izbora i način provedbe istih. Na izborni dan, promatračima je omogućen uvid u rad biračkih odbora od otvaranja biračkih mjesta, preko rada biračkih odbora tijekom glasovanja, praćenje glasovanja birača u Središnjem izbornom uredu (kako u zemlji tako i u inozemstvu) do zatvaranja biračkih mjesta i sam proces prebrojavanja glasova na biračkim mjestima.

Foto galerija