Preskočite na glavni sadržaj
  • Početna
  • Sudjelovanje predstavnika Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske na konferenciji "Europska i Euroazijska regionalna radna skupina za društvene mreže, dezinformacije i izborni integritet"

Sudjelovanje predstavnika Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske na konferenciji "Europska i Euroazijska regionalna radna skupina za društvene mreže, dezinformacije i izborni integritet"

Draženko Pandek, član Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske sudjelovao je 16. i 17. svibnja 2024., na konferenciji pod nazivom „Europska i Euroazijska regionalna radna skupina za društvene mreže, dezinformacije i izborni integritet" u organizaciji International Foundation for Electoral Systems (IFES).

Cilj konferencije je bio ponovno uspostavljanje regionalne mreže, inicirane u svibnju 2020., za podršku EMB-ima u suočavanju s izazovima koje zlonamjerni akteri, društveni mediji i dezinformacije predstavljaju izbornom integritetu i povjerenju javnosti. Fokus je bio usmjeren na izazove koje plasiranje dezinformacija i generativna umjetna inteligencija postavlja pred tijela koja provede izbore, uključujući načine za prepoznavanje i ublažavanje ovih rizika i drugih izazova.