Preskočite na glavni sadržaj
  • Početna
  • Sudjelovanje predstavnica Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske na radionici „Osnaživanje žena na izborima“ 12. travnja 2023.

Sudjelovanje predstavnica Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske na radionici „Osnaživanje žena na izborima“ 12. travnja 2023.

Predstavnice Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske, Kristina Vlašić Krasnec i Maja Žeravica prisustvovale su online radionici koja se održala 12. travnja 2023. na temu „Osnaživanje žena na izborima“, u sklopu RENEWE programa (Regionalne europske mreže za osnaživanje žena na izborima), a koju je organizirao IFES (International Foundation for Electoral Systems). Na spomenutoj radionici sudjelovale su predstavnice iz različitih zemalja, odnosno institucija, a sve naglašavajući važnost sudjelovanja žena u izbornim procesima, kao i poslovnom svijetu općenito. Bitno za naglasiti je da je radionica na istu temu održana u Pragu u svibnju 2022.
 
Na kraju, IFES-ovi stručnjaci zaključili su radionicu koja je ujedno bila i podloga za novu radionicu koja se planira održati u Bukureštu u lipnju 2023.