Preskočite na glavni sadržaj
  • Početna
  • Sudjelovanje delegacije Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske u međunarodnom programu promatranja parlamentarnih izbora u Estoniji 3-5. ožujka 2023.

Sudjelovanje delegacije Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske u međunarodnom programu promatranja parlamentarnih izbora u Estoniji 3-5. ožujka 2023.

Na poziv voditelja Državnog izbornog ureda Estonije Arne Koitmӓea, delegacija Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske u sastavu Vesna Fabijančić-Križanić, potpredsjednica; Ivana Belec, članica i Albina Rosandić, tajnica Povjerenstva, sudjelovala je u međunarodnom programu promatranja parlamentarnih izbora u Estoniji 3-5. ožujka 2023.

Tijekom programa, delegacija je sudjelovala na predavanjima posvećenim izborima i izbornim procesima te je imala prigodu pratiti rad biračkih odbora. U sklopu programa posebna je pažnja posvećena izlaganju vezano uz e-servise koje pruža Estonija, a što uključuje i mogućnost e-glasovanja.

U programu međunarodnog promatranja izbora sudjelovalo je preko 70 promatrača  iz europskih zemalja te Kanade, SAD-a, Meksika i Brazila, pa je delegacija imala priliku razmijeniti iskustvo s međunarodnim kolegama.