Preskočite na glavni sadržaj
  • Početna
  • Sudjelovanje predstavnica Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske na promatranju Općih izbora u Bosni i Hercegovini - od 4. do 8. listopada 2018.

Sudjelovanje predstavnica Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske na promatranju Općih izbora u Bosni i Hercegovini - od 4. do 8. listopada 2018.

Na poziv Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (dalje: Centralna izborna komisija) potpredsjednice Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske Vesna Fabijančić-Križanić i Ana Lovrin te savjetnica predsjednika Povjerenstva za pravna pitanja Branka Ćorić (dalje: predstavnice Državnog izbornog povjerenstva) sudjelovale su od 4. listopada do 8. listopada 2018. u sklopu međunarodne promatračke misije, na promatranju Općih izbora u Bosni i Hercegovini.

Tijekom službenog posjeta Centralnoj izbornoj komisiji predstavnice Državnog izbornog povjerenstva održale su sastanak sa predsjednikom Centralne izborne komisije Brankom Petrićem i članovima navedene izborne komisije te su sudjelovale na seminaru za međunarodne promatrače u sklopu kojeg su predstavnici Centralne izborne komisije prezentirali izborni sustav Bosne i Hercegovine, postupak glasovanja i brojanja glasova, prava i obveze izbornih promatrača.
 
Predstavnice Državnog izbornog povjerenstva promatrale su i primopredaju izbornog materijala u Izbornoj komisiji Stari Grad Sarajevo te su na izborni dan 7. listopada 2018. promatrale rad biračkih odbora na biračkim mjestima u Kreševu, Kiseljaku, Visokom te u Sarajevu.