Preskočite na glavni sadržaj
  • Početna
  • Sudjelovanje predstavnika Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske na međunarodnoj konferenciji „Digitalizacija izbornih procesa. Humanitarna dimenzija“ te promatranju izbora od 6. do 8. rujna 2019. u Moskvi, Ruska Federacija

Sudjelovanje predstavnika Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske na međunarodnoj konferenciji „Digitalizacija izbornih procesa. Humanitarna dimenzija“ te promatranju izbora od 6. do 8. rujna 2019. u Moskvi, Ruska Federacija

Predstavnici Državnog izbornog povjerenstva potpredsjednica Vesna Fabijančić Križanić, član Slaven Hojski i tajnica Albina Rosandić sudjelovali su, na poziv Središnjeg izbornog povjerenstva Ruske Federacije, na međunarodnoj konferenciji „Digitalizacija izbornih procesa. Humanitarna dimenzija“ te promatranju izbora od 6. do 8. rujna 2019. u Moskvi, Ruska Federacija.

Tijekom konferencije, predstavnici Središnjeg izbornog povjerenstva Ruske Federacije prezentirali su tehnološke inovacije na izborima u Ruskoj Federaciji a sudionici konferencije su se referirali na tehnološke inovacije u provedbe izbora u svojim zemljama i izborne procese približili drugim sudionicima konferencije.

8. rujna 2019. održani su lokalni izbori, a u pojedinim jedinicama i prijevremeni izbori na državnoj razini te su sudionici konferencije imali priliku upoznati se sa provedbom izbora u Ruskoj Federaciji s posebnim naglaskom na nadzor pravilnosti provedbe glasovanja na biračkim mjestima.