Preskočite na glavni sadržaj

Izjava o pristupačnosti

Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske nastoji svoje internetske stranice učiniti pristupačnima u skladu s Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora (NN 17/19)  kojim se prenosi Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća.  
Ova izjava o pristupačnosti primjenjuje se na internetske stranice Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske – www.izbori.hr .
Napominje se da Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske trenutno ne koristi programsko rješenje za pokretne uređaje.

 
Stupanj usklađenosti
 
Ove internetske stranice su djelomično u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora i Direktivom (EU) 2016/2102. 
 
Nepristupačan sadržaj
  • poneke slike nemaju odgovarajući tekstualni naziv
  • pojedini audio i video zapisi nemaju kratak zvučni i tekstualni naziv na hrvatskom jeziku i jasno tekstualno i zvučno označenu funkcionalnost gumba
  • audio i video zapisi nemaju titl i/ili transkript teksta na hrvatskom jeziku
Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske poduzima odgovarajuće mjere na uklanjanju uočenih neusklađenosti. 
 
Priprema Izjave o pristupačnosti
 
Ova je izjava sastavljena 07. prosinca 2020. prema Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102. Stvarna evaluacija usklađenosti ovih internetskih stranica utemeljena je samoprocjenom. 
 
Povratne informacije i podaci za kontakt
 
Podnošenjem zahtjeva Državnom izbornom povjerenstvu Republike Hrvatske mogu se dobiti povratne informacije i/ili prijaviti uočene nepravilnosti u smislu Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora i Direktive (EU) 2016/2102. 
Zahtjev se podnosi slanjem elektroničke pošte na adresu: dip@izbori.hr .
 
Postupak praćenja provedbe propisa
 
Relevantno tijelo za praćenje provedbe propisa sukladno Zakonu o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora je Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske kojeg možete kontaktirati na broj telefona 01/4609-041, telefax 01/4609-096 ili putem elektroničke pošte na adresu: ppi@pristupinfo.hr .