Preskočite na glavni sadržaj
  • Početna
  • Sudjelovanje predstavnika Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske na radionici „Razmjena iskustava u primjeni novih tehnologija u izbornom procesu i vršenju nadzora nad financiranjem političkih stranaka", u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, 22. i 23. studenog 2017.

Sudjelovanje predstavnika Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske na radionici „Razmjena iskustava u primjeni novih tehnologija u izbornom procesu i vršenju nadzora nad financiranjem političkih stranaka", u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, 22. i 23. studenog 2017.

Predstavnici Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske Slaven Hojski, član, Albina Rosandić, Tajnica Povjerenstva te Tomislava Maričević i Zrinka Mikulić, Savjetnice predsjednika Povjerenstva za financije, sudjelovali su, na poziv Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, 22. i 23. studenog 2017. na radionici "Razmjena iskustava u primjeni novih tehnologija u izbornom procesu i vršenju nadzora nad financiranjem političkih stranaka", u Sarajevu, Bosna i Hercegovina.
Na radionici su, uz predstavnike Državnog izbornog povjerenstva, sudjelovali i predstavnici Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama d.o.o., Vlado Rendulić, član uprave, Alen Muža, voditelj Odjela za podršku izbora te Iskra Kraljević i Marijana Mišić Mikulić, poslovne analitičarke.
Prvog dana radionice prezentirano je iskustvo Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske u  izborima u kojima se provodi preferencijalno glasovanje te izložena problematika glasačkih listića (propisivanje obrazaca glasačkih listića, tiskanje glasačkih listića, distribucija glasačkih listića i sl.) te je prezentiran informatički sustav koji se primjenjuje u provedbi izbora u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na sustav kandidature i sustav obrade rezultata glasovanja.
Drugog dana radionice predstavnici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine su prezentirali svoje iskustvo u primjeni Zakona o financiranju političkih stranaka, s posebnim naglaskom na praksu sa elektroničkom dostavom godišnjih izvještaja o financijskom poslovanju političkih stranaka i sankcioniranju političkih stranaka zbog povreda Zakona o financiranju političkih stranaka.