Preskočite na glavni sadržaj
  • Početna
  • Sudjelovanje predstavnice Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske na webinaru u organizaciji IFES-a o utjecaju epidemije virusa SARS-CoV-2 (COVID-19) na provedbu izbora 25. ožujka 2021.

Sudjelovanje predstavnice Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske na webinaru u organizaciji IFES-a o utjecaju epidemije virusa SARS-CoV-2 (COVID-19) na provedbu izbora 25. ožujka 2021.

Međunarodna organizacija IFES (International Foundation for Electoral Systems) je, u razdoblju od svibnja 2020. do danas,  organizirala niz webinara na temu " Democratic Resilience in Europe During a Pandemic“, na kojima se razmatralo kako je je epidemija virusa SARS-CoV-2 (COVID-19) utjecala na provedbu izbora u različitim zemljama Europe i Euroazije.
 
Članica Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske, Ivana Belec, sudjelovala je na devetom po redu webinaru, održanom 25. ožujka 2021., s izlaganjem na temu „Youth Civic Participation“.
 
U izlaganju je istaknuta važnost edukacije mladih birača u svrhu njihovog aktivnog sudjelovanja u građanskim procesima, te je predstavljen projekt edukacije mladih birača Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske pod nazivom „I moj glas je bitan!“, s posebnim naglaskom na to kako je Državno izborno  povjerenstvo u okviru projekta poticalo mlade birače koji su tek postali punoljetni na sudjelovanje na izborima prije epidemije, a kako to čini danas, dok je epidemija još uvijek prisutna.
 
Više informacija o spomenutom webinaru dostupno je na mrežnim stranicama IFES-a, na sljedećoj poveznici:
https://www.ifes.org/events/webinar-series-democratic-resilience-europe-during-pandemic