Preskočite na glavni sadržaj
  • Početna
  • Sudjelovanje predstavnica Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske u promatranju lokalnih izbora u Tbilisiju, Gruzija, 20. – 21. listopada 2017.

Sudjelovanje predstavnica Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske u promatranju lokalnih izbora u Tbilisiju, Gruzija, 20. – 21. listopada 2017.

Na poziv Središnjeg izbornog povjerenstva Gruzije, predstavnice Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske Tomislava Maričević i Zrinka Mikulić, sudjelovale su od 20. do 21. listopada 2017. u promatranju lokalnih izbora u Gruziji.
Lokalne izbore u Gruziji promatralo je 23 predstavnika izbornih povjerenstava iz 12 država (Maldivi, Šri Lanka, Ukrajina, Bjelorusija, Moldavija, Turska, Litva, Bugarska, Afganistan, Jordan, Azerbajdžan, Hrvatska) kao i predstavnici raznih veleposlanstava u Gruziji i međunarodnih organizacija.
 
Navedenim predstavnicima izbornih povjerenstava prezentiran je izborni sustav na lokalnim izborima te svi aspekti provedbe izbora. Na izborni dan promatračima je omogućen uvid u rad biračkih odbora odnosno praćenje glasovanja birača kao i sam proces prebrojavanja glasova na biračkim mjestima.