Preskočite na glavni sadržaj
  • Početna
  • Sudjelovanje potpredsjednika Damira Kontreca na 29. godišnjoj konferenciji i Općoj skupštini Udruženja europskih izbornih dužnosnika (Association of European Election Officials – ACEEEO), 8-10. rujna 2020.

Sudjelovanje potpredsjednika Damira Kontreca na 29. godišnjoj konferenciji i Općoj skupštini Udruženja europskih izbornih dužnosnika (Association of European Election Officials – ACEEEO), 8-10. rujna 2020.

Potpredsjednik Damir Kontrec sudjelovao je 8.-10. rujna 2020. na 29. godišnjoj konferenciji i Općoj skupštini Udruženja europskih izbornih dužnosnika (Association of European Election Officials – ACEEEO; dalje: Udruženje) koja se održala na daljinu.
                                            
8. rujna 2020. održan je Izvršni odbor Udruženja na kojem su prezentirani materijali koji su se istoga dana razmatrali i na Glavnoj skupštini – godišnje izvješće Udruženja za 2019..; prezentacija serije simpozija na daljinu u proljeće i ljeto 2020.;   izborni kalendar 2020.-2021.; postumna dodjela počasnog članstva I. Zsuffi te plan proslave 30. obljetnice osnutka ACEEEO-a.
 
Tijekom Godišnje konferencije 9. i 10. rujna 2020. razmatrane su teme vezane za vanjsku komunikacija- kako sačuvati povjerenje u izbore- kako doprijeti do birača te o  ulozi medija u izbornoj komunikaciji,  zatim teme o unutarnjoj i vanjskoj komunikaciji i to o komunikaciji tijela za provedbu izbora  s državnim tijelima i dionicima te o  postupanju s dezinformacijama za vrijeme izbora.  Na završnom okruglom stolu o lekcijama naučenim o izborima provedenim za vrijeme pandemije kao govornik sudjelovao je i potpredsjednik Kontrec.
 
Podrobnije informacije o konferenciji  dostupne su na poveznici https://aceeeo.org/en/events/29th-annual-conference-8-10-september-2020-tbilisi-georgia-online