Preskočite na glavni sadržaj
  • Početna
  • Sudjelovanje predstavnika Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske na Konferenciji na visokoj razini o izborima u Bruxellesu, 23.-24. studenog 2023.

Sudjelovanje predstavnika Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske na Konferenciji na visokoj razini o izborima u Bruxellesu, 23.-24. studenog 2023.

Na poziv Europske komisije, delegacija Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske u sastavu članova Slavena Hojskog i Draženka Pandeka i zamjenice tajnice Lade Jellačić, sudjelovala je na Konferenciji na visokoj razini o izborima koja se održala 23.-24. studenog 2023. u Bruxellesu.

Konferencija je bila prigoda da se među dionicima razmijene mišljenja o aktualnim temama uoči europskih izbora kao što je pitanje provođenje slobodnih, poštenih i na prijetnje otpornih europskih izbora, slobode medija u digitalnom svijetu, političkom oglašavanju, sudjelovanju građana prilikom provođenja izbora,  sprječavanju upliva trećih strana na izbore, borbi protiv dezinformacija, inkluzivnoj provedbi izbora kao  i kibernetičkoj sigurnosti izbora.
Govornici su bili istaknuti predstavnici Europskog parlamenta, Europske komisije, Vijeća Europe, država članica EU,  akademske zajednice te nevladinih udruga. Ističe se da se D. Pandek obratio sudionicima na 11. panelu pod nazivom „Addressing the resilience and cyber-security risks of election-related infrastructure“ te je ukratko predstavio način zaštite izborne informatičke infrastrukture.
 
Podrobnije informacije o konferenciji dostupne su na poveznici  https://www.roadtoep2024.eu/


Izvor: https://www.roadtoep2024.eu/pictures/


Izvor: privatni album