Preskočite na glavni sadržaj
  • Početna
  • Sudjelovanje predstavnica Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske na online sastanku Europe and Eurasia Electoral Justice Network 19. rujna 2023.

Sudjelovanje predstavnica Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske na online sastanku Europe and Eurasia Electoral Justice Network 19. rujna 2023.


Predstavnice Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske, Branka Ćorić i Kristina Vlašić Krasnec, savjetnice predsjednika Povjerenstva za pravna pitanja, prisustvovale su online sastanku Europe and Eurasia Electoral Justice Network koji se održao 19. rujna 2023., a koji je organizirao IFES (International Foundation for Electoral Systems). 

Na spomenutom online sastanku sudjelovali su predstavnici iz različitih zemalja, odnosno institucija te su razmijenjena iskustva i novosti vezana uz područje izborne prakse i izbornog zakonodavstva u državama sudionika sastanka. Branka Ćorić izvijestila je sudionike o glavnim zaključcima sastanka održanog u Tirani 14. i 15. studenoga 2022.

Na kraju online sastanka IFES-ovi stručnjaci upoznali su sudionike s temama sljedećeg sastanka koji će se održati u Parizu 16. i 17. listopada 2023.