Preskočite na glavni sadržaj
  • Početna
  • Sudjelovanje predstavnica Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske na godišnjem sastanku Europe and Eurasia Electoral Justice Network i Global Network for Electoral Justice 16. i 17. listopada 2023. u Parizu

Sudjelovanje predstavnica Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske na godišnjem sastanku Europe and Eurasia Electoral Justice Network i Global Network for Electoral Justice 16. i 17. listopada 2023. u Parizu

Predstavnice Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske, Branka Ćorić i Kristina Vlašić Krasnec, savjetnice predsjednika Povjerenstva za pravna pitanja, prisustvovale su godišnjem sastanku Europe and Eurasia Electoral Justice Network i Global Network for Electoral Justice koji se održao 16. i 17. listopada 2023. u Parizu, a koji je organizirao IFES (International Foundation for Electoral Systems).
 
Na godišnjem sastanku sudjelovali su, uz predstavnike IFES-a, predstavnici iz različitih institucija iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Češke, Gruzije, Francuske, Hrvatske, Estonije, Indonezije, Latvije, Litve, Kosova, Meksika, Poljske, Sjeverne Makedonije, Srbije i Ukrajine.
 
Sudionici su, između ostaloga, razmijenili iskustva vezano uz dezinformacije i lažne vijesti u izbornom procesu, istražne radnje i izricanje sankcija za utvrđene povrede koje se odnose na financiranje izborne promidžbe.


Izvor: Facebook stranica IFES