Preskočite na glavni sadržaj

Informacijski sustav za nadzor financiranja referendumskih aktivnosti

Informacijski sustav za nadzor financiranja je računalni program putem kojega predstavnik organizacijskog odbora dostavlja nadležnim tijelima financijske izvještaje i druga propisana izvješća i podatke te putem kojeg se propisana izvješća objavljuju na mrežnim stranicama Državnog izbornog povjerenstva.

Predstavnik organizacijskog odbora dužan je u roku od tri dana od dana otvaranja posebnog računa za financiranje referendumske aktivnosti dostaviti Državnom izbornom povjerenstvu:
  • pisanu obavijest o otvaranju računa s podacima o tom računu
  • podatke o datumu objave i nazivu dnevnog tiska ili drugih sredstava javnog priopćavanja u kojima je objavljena odluka organizacijskog odbora da se pristupi izjašnjavanju birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma, zajedno s preslikom te odluke.
Državno izborno povjerenstvo po primitku obavijesti izdaje lozinku za ulaz u informacijski sustav za nadzor financiranja.

Pisana obavijest koja se dostavlja Državnom izbornom povjerenstvu mora sadržavati i podatak o adresi elektroničke pošte za zaprimanje pismena u postupku nadzora financiranja.