Važne obavijesti

OBAVIJEST VEZANO UZ ORGANIZACIJU RADA DRŽAVNOG IZBORNOG POVJERENSTVA 

S obzirom na preporučene mjere za prevenciju širenja koronavirusa, obavještavaju se stranke da u slučaju potrebe svoje upite Državnom izbornom povjerenstvu Republike Hrvatske mogu uputiti epoštom na adresu dip@izbori.hr ili podredno telefonskim pozivom na brojeve telefona 01 4569-712 i  01 4569-713 svakim radnim danom u vremenu od 9 do 14 sati. Zakazivanje sastanaka neće biti moguće.


OBAVIJEST VEZANO UZ RASPISANE PRIJEVREMENE LOKALNE IZBORE

U svezi upita o mogućoj odgodi prijevremenih lokalnih izbora u Gradu Orahovici i Općini Otok ističemo sljedeće:

Ministarstvo uprave pripremilo je i uputilo Vladi Republike Hrvatske Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima, kako bi se propisala zakonska mogućnost za odgodu prijevremenih lokalnih izbora.

Vlada Republike Hrvatske utvrdila je na svojoj 220. sjednici održanoj dana 26. ožujka 2020. Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o lokalnim izborima, s Konačnim prijedlogom zakona te je isti upućen Hrvatskome saboru u hitnu proceduru.

O navedenom je Ministar uprave obavijestio gradonačelnicu Grada Orahovice i općinskog načelnika Općine Otok te predsjednika Državnog izbornog povjerenstva.

Kad navedeni Zakon stupi na snagu, donijet će se odgovarajuća odluka o odgodi prijevremenih lokalnih izbora te o tome obavijestiti građani tih lokalnih jedinica i potencijalni izborni sudionici.