Preskočite na glavni sadržaj

Edukacija učenika srednjih škola „I moj glas je bitan!"

Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske, uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja, i ove školske godine 2022./2023. nastavlja s provedbom projekta edukacije mladih birača pod nazivom "I moj glas je bitan!", koji je započet još 2018.
Cilj je upoznati buduće mlade birače – učenike završnih razreda srednjih škola - sa izborima koji se provode u Republici Hrvatskoj te načinom na koji se ostvaruje aktivno i pasivno biračko pravo, i to s posebnim naglaskom na izbore koji bi se trebali održati tijekom 2024. – izbore članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske, izbore zastupnika u Hrvatski sabor i izbore za predsjednika Republike Hrvatske.
Sve srednje škole u Republici Hrvatskoj obavještene su o provedbi projekta odnosno o mogućnosti sudjelovanja na edukacijama.
Predstavnici Državnog izbornog povjerenstva, prema prethodnom dogovoru sa školama, posjećuju učenike završnih razreda srednjih škola na nastavi ili održavaju online edukaciju učenika, u pravilu u trajanju od jednog školskog sata.
Nadalje, kako bi se edukacija približila što većem broju mladih birača, u nastavku je objavljen vezani webinar, kojega škole mogu koristiti u svrhu obrade vezanih nastavnih sadržaja, a svaki zainteresirani mladi birač u svrhu informiranja o izborima i svom biračkom pravu. 
Državno izborno povjerenstvo želi ovom edukcijom osvijestiti mlade birače o važnosti njihova sudjelovanja na izborima te ih potaknuti da aktivno sudjeluju na nadolazećim izborima.
 

Webinar - „I moj glas je bitan!“ Izbori 2024.

Kviz

Provjerite svoje znanje o izborima i biračkom pravu u KVIZU!

Anketa

I Vaše mišljenje nam je važno! Molimo Vas ispunite kratku anonimnu anketu i recite nam što kao mladi birači mislite o ovoj edukaciji.
Hvala na suradnji i vidimo se na izborima :)