Zahtjev za dodjelu korisničkog imena i lozinke za ulazak u informacijski sustavu za nadzor financiranja izborne promidžbe

Zahtjev za dodjelu korisničkog imena i lozinke za ulazak u informacijski sustavu za nadzor financiranja izborne promidžbe (dalje: Zahtjev) ispunjavaju osobe koje se namjeravaju kandidirati na izborima za predsjednika Republike Hrvatske i koje su otvorile poseban račun za financiranje izborne promidžbe.
 
Zahtjev se popunjava na način da kandidat koji samostalno provodi radnje vezane uz unos podataka u informacijski sustav, popunjava samo podatke pod točkom I. U slučaju da kandidat specijalnom punomoći ovlasti određenu osobu ili više njih da u njegovo ime provode radnje vezane uz unos podataka u informacijski sustav potrebno je popuniti podatke i pod točkom I. i II. te je za svaku ovlaštenu osobu potrebno dostaviti zaseban Zahtjev i specijalnu punomoć.
 
Popunjeni Zahtjev odnosno Zahtjevi sa specijalnom punomoći kao i kopija Ugovora o otvorenom posebnom računu za financiranje izborne promidžbe dostavljaju se na  adresu elektroničke pošte: nadzor-financiranja@izbori.hr .
 
Nakon primitka urednog Zahtjeva, Državno izborno povjerenstvo izdat će lozinku za pristup informacijskom sustavu kako bi kandidat ili od njega ovlaštena osoba mogli pristupiti informacijskom sustavu za nadzor financiranja izborne promidžbe i unositi  financijska izvješća vezana uz financiranje izborne promidžbe, sve sukladno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma („Narodne novine“, broj 29/19).