Preskočite na glavni sadržaj

Sudjelovanje predstavnice Državnog izbornog povjerenstva na konferenciji za medije vezanoj uz tijek kampanje #Ovaj put glasam u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj

Potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske Vesna Fabijančić-Križanić sudjelovala je na konferenciji za medije, koja je održana 11. travnja 2019. u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj povodom predstojećih izbora članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske i tijeka institucionalne kampanje Europskog parlamenta #Ovaj put glasam.
 
Na konferenciji, koju je vodila Violeta Staničić, voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj sudjelovali su Hrvatski ferijalni i hostelski savez, Visoka škola za međunarodne odnose i diplomaciju Dag Hammarskoeld, Fakultet političkih znanosti, Hrvatski studiji, Pravni fakultet, Ekonomski fakultet, Filozofski fakultet, VERN, veleposlanica Irske u Republici Hrvatskoj, Euractiv Hrvatska te aktivistkinje i aktivisti kampanje Europskog parlamenta.
 
Potpredsjednica se u obraćanju medijima osvrnula na važnost europskih izbora, izvijestila o broju zaprimljenih prijedloga kandidacijskih lista, ključnim rokovima, glasovanju na dan održavanja izbora te objavi rezultata izbora.
 
U cilju motiviranja građana na izlazak na biračka mjesta u što većem broju, potpredsjednica je ujedno  podržala institucionalnu kampanju Europskog parlamenta #ovajputglasam te predstavila aktivnosti Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske vezano uz projekt edukacije mladih birača pod nazivom „I moj glas je bitan“.

Foto galerija