Preskočite na glavni sadržaj

"Ovaj put glasam" - kampanja Europskog parlamenta

Kako nas od izbora članova u Europski parlament dijeli tek nekoliko mjeseci, Europski parlament kroz #ovajputglasam aktivnosti i internetsku stranicu ovajputglasam.eu nastoji inspirirati Europljane ne samo da glasuju, već i da pomognu uvjeriti druge da izađu na europske izbore. Izbori članova u Europski parlament će se diljem zemalja članica EU održati između 23. i 26. svibnja 2019. godine.

Europski parlament Vas poziva da se uključite u kampanju za izbore članova u Europski parlament u 2019. godini, registracijom na www.ovajputglasam.eu kako biste pratili novosti oko izbora, podijelili svoje mišljenje i oblikovali budućnost Europske unije.

Nakon registracije korisnici će moći odabrati razinu svoga angažmana oko izbora članova u Europski parlament:
  • dobivanje podsjetnika na datum izbora za Europski parlament;
  • redovito primanje informacija o temama koje sami odaberu, a o kojima se odlučuje i na razini Europske unije (zaštita okoliša, mobilnost, kvaliteta hrane, sigurnost, prilike za mlade, budućnosti u EU i slično);
  • sudjelovanje u lokalnim aktivnostima Europskog parlamenta - Ureda za vezu u Republici Hrvatskoj vezanim uz institucionalnu kampanju;
  • pokretanje mini-kampanje u svom okruženju pod geslom "Ovaj put glasam zbog..." oko tema koje su za njih prioriteti na europskim izborima, uz podršku Europskog parlamenta - Ureda za vezu u Republici Hrvatskoj.

Institucionalne materijale vezani za izbore u sklopu kampanje Europskog parlamenta "Ovaj put glasam" možete pogledati ovdje.