Preskočite na glavni sadržaj

Objavljivanje izvješća na mrežnim stranicama Državnog izbornog povjerenstva

Financijski izvještaji o financiranju izborne promidžbe objavljuju se na mrežnim stranicama Državnog izbornog povjerenstva.

Državno izborno povjerenstvo dužno je objaviti na svojim mrežnim stranicama izvještaje o financiranju izborne promidžbe, od prvog radnog dana od dana njihove dostave Državnom izbornom povjerenstvu, unosom u informacijski sustav za nadzor financiranja. 

Objava izvješća o primljenim donacijama za financiranje izborne promidžbe, izvješća o troškovima (rashodima) izborne promidžbe i izvješća o iznosu cijene i iznosu ostvarenog popusta u cijeni za medijsko oglašavanje izborne promidžbe, koja se putem informacijskog sustava za nadzor financiranja dostavljaju u roku od 7 dana prije održavanja izbora, traje do objave financijskog izvještaja o financiranju izborne promidžbe. Podatak o adresi fizičke osobe donatora i primatelja se ne objavljuje.

Financijski izvještaji o financiranju izborne promidžbe sa sastavnim dijelovima trajno se pohranjuju u informacijskom sustavu za nadzor financiranja i javno su dostupni na mrežnim stranicama Državnog izbornog povjerenstva na lako pretraživ način po različitim osnovama, u strojno čitljivom i otvorenom obliku.

Izborni sudionici dužni su financijske izvještaje o financiranju izborne  promidžbe s propisanim sastavnim dijelovima trajno čuvati u izvorniku.